MAJSKI SALON - ZRAK 2015

Poudarek letošnje razstave je na predstavitvi sodobne likovno vizualne ustvarjalnosti in  umetniške produkcije v Sloveniji. MS 2015 - Zrak, je namenjen članom ZDSLU, vseh generacij in vseh likovno vizualnih zvrsti, popularizaciji slovenske likovno vizualne umetnosti,  širšim in ožjim slovenskim javnostim in popotovanju razstave v mednarodnem evropskem prostoru. Selekcijo razstavljavcev bodo vršila posamezna regionalna društva, ki so tudi zadolžena za zbiranje avtorjev in njihovih prijavnic ter likovnih del, kot tudi za transport eksponatov do razstavnih prostorov (lahko se dogovorijo z avtorji, da le ti dostavijo dela ob točno določenem času na razstavišče v lastni režiji). Majski salon bo letos potekal v Lokarjevi galeriji Ajdovščina. Razstavo bomo že tretje leto zapored poslali na popotovanje in sicer del v Slovenski kulturni center Korotan na Dunaj. Za ostala morebitna razstavišča se še dogovarjamo. Majski salon bo letos potekal od 15. maja do 7. junija 2015. Uradni del odprtja razstave bo v petek, 15. 5. 2015 ob 18. uri.

Rok za prijavo na razstavo Majski salon 2015 - zrak podaljšujemo do 10. aprila 2015.

Pravilnik MS 2015 >>

Prijava in splošni pogoji >>

Prijavnica MS 2015 >>

Mednarodna strokovna žirija bo opravila izbor del za uvrstitev na posebno razstavo na podlagi prejete slikovne dokumentacije. Žirija bo opravila tudi izbor za nagrade ter priznanja. Odločitev žirije je dokončna. Nagrade in priznanja bodo podeljena na odprtju razstave MS 2015 – Zrak.

Vzporedno ob razstavi Majskega salona 2015 - Zrak, bo tudi samostojna razstava Bojana Bense, lanskega dobitnika glavne nagrade MS. Odprtje razstave bo imel v sredo 20. maja 2015 ob 19.00 v Galeriji ZDSLU (Komenskega 8).


Kontaktna oseba za vsebinske informacije je Olga Butinar Čeh, kustos razstave.

Udeleženci Majskega salona - ZRAK 2015 so končno zbrani in jih objavljamo, da lahko preverite ali ste na seznamu. V primeru, da niste všteti v listo razstavljalcev, vas prosimo, kontaktirajte Petro Kosi ali Olgo Butinar Čeh. 

Seznam udeležencev Majski salon - ZRAK 2015 >>

Izjava za javnost Majski salon 2015_nagrajenci >>

Foto utrinki z odprtja razstave Majski salon - ZRAK 2015