Obvestila

Razpis za mednarodni festival akvarela Castra 2017

Natečaj Castra 2017  je odprt za vse umetnike in v vseh tehnikah akvarelaVsak avtor se lahko na razstavo prijavi preko elektronske pošte na lokarjeva.galerija@dlusp.si s štirimi fotografijami svojih akvarelov. Kakovost fotografij ne sme biti manjša od 2 M pixels ali večja od 3 M pixels. Fotografije originalnih akvarelov se morajo poslati najkasneje do 25. aprila 2017. Žirija bo sprejete avtorje obvestila do 7. maja 2017.

Razpisna dokumentacija >>

 

Razstava Sekcije ilustratorjev ZDSLU v Mestnem muzeju Idrija

Sekcija ilustratorjev ZDSLU se bo v mesecu aprilu 2017 predstavila na razstavi v Mestnem muzeju Idrija v okviru njihovega razstavišča Nikolaja Pirnata na gradu Gewerkenegg. Za razstavo se je predsednik Sekcije, Aleksander Jankovič Potočnik, dogovoril z muzejskim svetovalcem, zgodovinarjem in sociologom Darkom Vilerjem. Odprtje razstave bo 30. marca in bo predvidoma trajala do konca aprila. Avtorje, ki želijo sodelovati prosimo, da do petka 17. marca 2017 dostavijo največ tri ilustracije prednostno vezane na mitsko ali zgodovinsko tematiko ali ilustracije po lastnem izboru.

Več informacij >>

Prijavnica >>

Nalepke za ilustracije >>

 

Razpis za razstavo v galeriji Pogled

Galerija Pogled deluje v sklopu Galerije Mihe Maleša v Kamniku in je namenjena predstavljanju sodobne likovne produkcije. V letu 2018 načrtujejo 6 razstav. Galerija nudi postavitev razstave, spremljevalni tekst, tisk zloženke, organizacijo otvoritve in obveščanje medijev. 

Več informacij >>

 

Direktno izplačilo knjižničnega nadomestila 

Obveščamo vas, da je na spletni strani Javne agencije za knjigo RS objavljen Javni poziv avtorjem, ki so upravičeni do denarnih prispevkov iz naslova knjižničnega nadomestila. Vlogo za uveljavljanje pravice do knjižničnega nadomestila za leto 2016 lahko upravičenci oddajo prkeo aplikacije, ki je dostopna na spodnji povezavi: http://www.knjiznicno-nadomestilo.jakrs.si/

Natisnjeno in podpisano vlogo je potrebno oddati do 10. marca 2017.

 

Razpis za nagrado in priznanji Riharda Jakopiča 2017

Z dnem 27. januar 2017 je v Uradnem listu RS (št. 04/2017) objavljen razpis za nagrado in priznanji Riharda Jakopiča 2017. Odbor za nagrado Riharda Jakopiča bo upošteval vse predloge, ki bodo vsebovali strokovno dokumentacijo in utemeljitev ter bodo vključno do 1. 3. 2017 prispeli na naslov:  ZDSLU, Komenskega 8, 1000 LJUBLJANA, z oznako »Odbor za podelitev nagrade Riharda Jakopiča 2017.

Razpisna dokumentacija >>

 

Razpis za umetniško rezidenco v Cité des Arts v Parizu

Z dnem 24. januar 2017 objavljamo razpis za umetniško rezidenco v Cité des Arts v Parizu. Namen razpisa je prijava za bivanje, s čimer želimo avtorjem omogočiti delovanje v mednarodnem prostoru. Z umetniško rezidenco nudimo bivanje in možnost ustvarjanja in kulturnega udejstvovanja, prav tako pa tudi  vzpostavljanja stikov z lokalnimi umetniki in institucijami.

Prijave so možne do 24. februarja 2017.

Več informacij >>

 

Obisk mednarodnega sejma umetnosti Arte Fiera Bologna, 28. - 29. 1. 2017

Več o sejmu in prijavi >>

 

12. Slovenski bienale ilustracije

Objavljamo razpis za 12. Slovenski bienale ilustracije. Rok za prijavo je od 8. avgusta do 23. septembra 2016.

Razpisni pogoji 12. SBI >>

Prijavnica 12. SBI >>

Nalepke 12. SBI >>

 

Razstava »Sodobni slovenski ilustratorji« v Zagrebu

Med 3.6. in 1.7.2016 se je v okviru Kutike v Zagrebu predstavilo enaindvajset članov Sekcije ilustratorjev pri ZDSLU.          

Avtor poročila: Aleksander J. Potočnik

Več >>

 

Združenja likovnih umetnikov Srbije (ULUS) je organizator 3. mednarodnega grafičnega trienala, ki bo naslednje leto potekalo v Umetniškem paviljonu Cvijeta Zuzorića v Beogradu junija in julija 2017.

Prijava na razpis je odprta za vse profesionalne likovne ustvarjalce. Prijave bodo potekale od 1. julija pa vse do 15. decembra 2016. Prijavnica in pravila so na voljo v srbskem in angleškem jeziku.

Prijavnica_SRB >>

Razpisni pogoji_SRB >>

Prijavnica_ENG >>

Razpisni pogoji_ ENG >>

 

Aktualne novice s področja kulture v mesecu juniju

Več >>

 

Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi nove naročnike

Ste samostojni ustvarjalec in pogrešate strokovno vodstvo skozi labirint svojega zapletenega statusa? Naročite se na Novičnik za samozaposlene v kulturi! Specializirani informacijski in svetovalni servis je namenjen vsem, ki želijo biti na tekočem in se razbremeniti skrbi glede statusa, prispevkov in davkov. Novičnik vodi in ureja mag. Marija Mojca Pungerčar, nekdanja urednica Artservisa, izdaja pa ga KUD Trivia. V tretjem letu delovanja Novičniku zaupa že 120 naročnikov. Pridružite se tudi vi! Celoletna naročnina stane 20,00 €. Za naročilo pišite na naslov: mojca.pungercar@guest.arnes.si ali pokličite na telefon: 041 882 593.

Več informacij o Novičniku:
http://www.3via.org/trivia/?p=1371
http://www.3via.org/trivia/?p=1186
http://www.3via.org/trivia/?p=1150
http://www.3via.org/trivia/?p=1125

 

Dne 3. junija 2016 je v Uradnem listu RS, št. 39/2016 objavljen Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij iz naslova Knjižničnega nadomestila za področje ilustracije in fotografije 2016. Za Javno agencijo za knjigo RS (JAK) je izvajalec podeljevanja ZDSLU Sekcija ilustratorjev. Objavljamo besedilo razpisa in prijavnico.

Razpisni pogoji >>

Prijavnica Delovne štipendije >>

 

Natečaj Mini Castra 2016  je odprt za vse umetnike in v vseh tehnikah akvarela.

Vsak avtor se lahko na razstavo prijavi preko elektronske  pošte na lokarjeva.galerija@dlusp.si z dvema fotografijama svojih akvarelov. Kakovost fotografij ne sme biti manjša od 2 M pixels ali večja od 3 M pixels. Fotografije se morajo poslati najkasneje do 23. aprila 2016. Žirija bo sprejete avtorje obvestila do 7. maja 2016.

Prijavnica in splošni podatki >>

 

Na osnovi Pravilnika o podeljevanju Jakopičeve nagrade, Jakopičevih priznanj in Jakopičeve nagrade za življenjsko delo, sprejetega 2. 2. 2012, ki ga je sprejel Odbor za podelitev Jakopičeve nagrade in potrdil Umetniški svet ZDSLU objavljamo Razpis za nagrado in za priznanji Riharda Jakopiča 2016. Odbor za nagrado Riharda Jakopiča bo upošteval vse predloge, ki bodo vsebovali strokovno dokumentacijo in utemeljitev ter bodo vključno do 1. 3. 2016 prispeli na naslov:  ZDSLU, Komenskega 8, 1000 LJUBLJANA, z oznako »Odbor za podelitev nagrade Riharda Jakopiča 2016.

Razpisna dokumentacija 2016 >>

 

Do petka 20. novembra 2015 se lahko prijavite na 13. mednarodni bienale miniaturne umetnosti, ki ga organizira Inštitut za kulturo, umetnost in izvenšolsko izobrazbo - Kulturni centar Gornji Milanovac. Uradno odprtje razstave bo 23. aprila 2016 v Moderni galeriji v Gornji Milanovac, Srbija. Razpis je odprt za vse likovne ustvarjalce, starejše od 18. let, ki delujejo na področju umetnosti in v celoti sprejemajo pogoje sodelovanja. Kategorije na katere se lahko prijavite so slikarstvo, grafika, kiparstvo, risba, aplikativna umetnost, fotografija in intermedijska umetnost.

Prijavnica na 13. mednarodni bienale miniaturne umetnosti >>

Razpisno besedilo >>

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na letošnjem Decembrskem festivalu ZDSLU in prodajni razstavi ZDSLU 2015 - NOVOSTI v letošnjem decembru. Odprtje Decembrske prodajne razstave bo 17. decembra 2015. Likovna dela bomo na sedežu Zveze zbirali do 27. novembra 2015. Prijavnice lahko pošljete v fizični obliki na naslov: Komenskega 8, Ljubljana ali poe-pošti: zdslu@zveza-dslu.si ali petra.kosi@zdslu.si.

Prijavnica Decembrska prodajna razstava ZDSLU 2015 >>

 

Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov (v nadaljevanju ZDSLU) s sedežem na Komenskega 8 v Ljubljani pripravlja Javni poziv k programu 2016, ki bo potekal preko devetih regionalnih društev. Cilj poziva je predstavitev relevantne in aktualne likovne oziroma vizualne produkcije v omenjenih razstavnih prostorih in pri projektih. Predhodni izbor  kandidatov opravijo Umetniški sveti regionalnih društev oziroma vodstva sekcij v okviru ZDSLU, ki posredujejo prijavnice izbranih kandidatov na sedež ZDSLU. Rok za prijavo na poziv je do 30. septembra 2015.

Razpisna dokumentacija >>

Prijavnica >>

 

Blueproject Foundation s sedežem v Barceloni razpisuje prosta mesta za enomesečni rezidenčni program primeren za umetnike na kateremkoli področju kreativnega dela. Na podlagi izvirnosti bodo izbrani trije projekti za katere bodo namenili sredstva za bivanje z namenom podpiranja produkcije in prezentacije v Barceloni 2016. Rok za prijavo je do 1. avgusta 2015.

Več informacij: http://culture360.asef.org/opportunity/blueproject-foundation-barcelona-residencies-call/

 

Okrožnica: Maj in junij 2015

Okrožnica >>

 

Na podlagi 13. člena Akta o ustanovitvi revije Likovne besede Časopisni svet LB ZDSLU, objavlja javni razpis za glavne in odgovornega urednika Likovne besede. Glavni in odgovorni urednik vodi delo uredništva, izvaja določeno uredniško politiko in je odgovoren za njeno uresničevanje v skladu s programsko zasnovo revije. Mandat glavnega in odgovornega urednika traja tri leta in je lahko po preteku te dobe lahko ponovno imenovan. Rok za prijavo do vključno 13. julija 2015.

Besedilo razpisa >>

 

Dne 8.5. je v Uradnem listu RS, št. 32/2015 objavljen Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij iz naslova knjižničnega nadomestila za področje ilustracije in fotografije 2015. Za Javno agencijo za knjigo RS  (JAK)  je izvajelec podeljevanja ZDSLU Sekcija ilustratorjev. Objavljamo besedilo razpisa in prijavnico.

Formular javnega razpisa >>

 

Okrožnica: Februar 2015

Okrožnica >>

 

Razpis  Bienale Castra 2015

Razpisna dokumentacija >>

Prijavnica_SLO >>

Prijavnica_ENG >>

 

Razpis za Jakopičevo nagrado in Jakopičevi priznanji 2015

Razpisna dokumentacija >>

 

Okrožnica: Januar 2015

Okrožnica >>

 

Okrožnica: oktober-december 2014

Okrožnica >>

 

Okrožnica: maj-september 2014

Okrožnica >>

 

Razpis 11. SBI

Razpis >>

 

Razpis Primavera 2014

Razpis >>

 

Okrožnica: april 2014/2

Okrožnica >>

 

Okrožnica: april 2014

Okrožnica >>

 

Delovne štipendije za področje ilustracije in fotografije iz naslova knjižničnega nadomestila za leto 2014

Prijavnica >>

Razpisna dokumentacija >>

 

Razpis Evropska umetniška rezidenca na Bavarskem

Razpisna dokumentacija >>

 

Prijavnica Majski salon 2014

Prijavnica >>

 

Razpis Labotska vinska pot 

Razpisna dokumentacija >>

 

Okrožnica: februar/marec 2014

Okrožnica >>

 

Okrožnica: januar/februar 2014

Okrožnica >>

 

Razpis za Jakopičevo nagrado in Jakopičevi priznanji 2014

Razpisna dokumentacija >>